I Zlot Lubish Food Truck w Sochaczewie 2016

/ 21 komentarzy / 26 zdjęć
Zdjęcia i foto: I Zlot Lubish Food Truck w Sochaczewie 2016 Rekreacja sochaczew
+21

Od piątku 20 maja do niedzieli 22 maja 2016 r. plac Kościuszki w Sochaczewie zdominuje niecodzienne zjawisko auto – kulinarne. I Zlot Lubish Food Truck dzięki inicjatywie między innymi Marcina Lodosława Langosza Ostrowskiego będzie miał miejsce właśnie w naszym mieście. A ma charakter i zasięg ogólnopolski. Przed imprezą food tracki przejadą ulicami Sochaczewa w barwnej paradzie. I zaparkują na trzy dni, by móc zgłodniałym mieszkańcom zaoferować wyjątkowe dania z najróżniejszych stron świata.

 

Marcin Ostrowski przekonuje, że będzie bardzo wesoło. Zlot ma szansę przerodzić się w spore wydarzenie obyczajowe i rekreacyjne. Poza jedzeniem, będą atrakcje spinające rynek i jego gości w dobrą zabawę.  – Prosimy przynajmniej na tydzień przed imprezą jeść oszczędniej, nawet trochę się odchudzić, by w weekend 20 – 22 maja móc pójść na całość – zachęca Marcin.

Imprezę poprowadzą sam Marcin Ostrowski oraz Daniel Janiak. Food trucki będą czynne przez cały weekend włącznie z piątkiem od 12.00 do 20.00 z możliwością przedłużenia do 22.00. Co nas czeka? Między innymi specjalny żyroskop dla zakręconych, świetna muzyka, konkursy z voucherami na darmowe jedzenie do wygrania oraz pyszne jedzenie:


B.B. Kings - najlepsze w Polsce Amerykanśkie Grill&BBq;

Buła i Spóła - bioburgery z najlepszych składników;

Burger Station - świetne Burgery i frytki belgijskie smażone na łoju wołowym;

Carnitas Food Truck - kuchnia Tex-Mex Buritto Tacos i Quesadila;          

Choco Kebab Polska - kebab na słodko;

Fragola - owoce w czekoladzie - nazwa mówi sama za siebie;

Gorące Kawałki - burgery i meksykańskie Chilli Sin Carne;

Kurtosz Kołacz - węgierski specjał na słodko;

Lubish Langosh - prawdziwe węgierskie placki ze świeżymi dodatkami;

Parowóz - chińskie pierożki gotowane na parze;

Pizza Truck - prawdziwa włoska pizza;

POT SPOT Footruck - aromatyczne zupki, dania orientalne, gulasze;

Przystanek SUSHI - sushi oraz dania kuchni japońskiej i koreańskiej;

Sokowirówka Food Truck - świeżo wyciskane soki, koktajle i smoothies;

Wypas Po Pas - dania w formie hot-dogów, kiełbaski i frytki belgijskie;

Zapiekanki Tradycyjne - zapiekanki w tradycyjnym polskim stylu.


Partnerem organizacyjnym imprezy jest Urząd Miasta Sochaczew.


WYWIAD VIDEO Z MARCINEM OSTROWSKIM - ZIP 

 

Informacje dodatkowe




    4.3
    Oceń
    (4 głosów)

     

    Zobacz kto wybiera się na tą imprezę:




    wybieram się tam!

    Opinie i komentarze użytkowników (21)

    margot45margot45
    +3
    Sponsorem powinien być oprócz Urzędu Miasta sochaczewski Naturhouse - z pewnością wydarzenie przysporzy im wielu klientów.... (2016-05-19 10:22)
    dragon36dragon36
    0
    ciekawe czy ceny nie będą kosmiczne ,znając życie na takich imprezach wszystko drogie. (2016-05-19 10:32)
    Obywatel85Obywatel85
    0
    Ciekawie się zapowiada chętnie czegoś skosztuje :-) (2016-05-19 10:42)
    pierwsza_krewpierwsza_krew
    0
    @Margot45
    hehe, dobre!

    Wszystko dla ludzi. Jakby przyjechał na slot Lubish Piwo auto, na pewno było by więcej zwiedzających :) (2016-05-19 12:56)
    RouterRouter
    0
    czyli promujemy zdrową żywność.................. (2016-05-19 15:09)
    Obywatel85Obywatel85
    0
    Możesz zostać w domu i zajadać zdrową cebulkę. (2016-05-19 19:00)
    użytkownik22316użytkownik22316
    0
    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie regulaminu. (2016-05-19 23:17)
    użytkownik22316użytkownik22316
    0
    Komentarz usunięty ze względu na naruszenie regulaminu. (2016-05-19 23:18)
    figafiga
    0
    Zachęcam do obejrzenia wywiadu video z Marcinem Ostrowskim, podczas którego Marcin zaprzecza stereotypowemu myśleniu o szkodliwości dla zdrowia potraw z food trucków, zwłaszcza tych, które będą podawane podczas zlotu. Proszę zwrócić też uwagę na program i menu zlotu, świeżo wyciskane soki, sushi czy pierożki chińskie gotowane na parze powinny skusić również miłośników zdrowej diety. (2016-05-20 11:09)
    PensuPensu
    0
    Byłam i muszę się wypowiedzieć na temat Food Trucka lubish langosh, niestety wasze placki węgierskie ociekają tłuszczem. Może akurat trafiłam na takiego, ale moglibyście to poprawić bo rekomendacja idzie w świat żeby u was nie jeść. Przez weekend przetestuje kilka innych Food Trucków. (2016-05-20 16:01)
    kolo12kolo12
    0
    Odnosnie Lubisz langosh moj byl suchy i twardawy. Ogolnie nie przypadl mi do gustu. Polecam za to pierozki chinskie. Smaczne. Kolacz tez ok choc nieduzo. Tyle probowalem. Ceny nie naleza do niskich srednio 15-20 za nieduzo w sumei porcje. le od czasu do czasu mozna poprobowac . A wy co polecacie :) (2016-05-20 20:07)
    JazlowiakJazlowiak
    +1
    Burger za 22 zeta w pierwszej budce od strony okraglaka - bardzo dobry - hamburger wypieczony idealnie, buła świeża, dodatki przednie. Jak w Ameryce, ale nie Łacińskiej:-) (2016-05-20 23:43)
    dragon36dragon36
    0
    ceny jednak kosmiczne,dupy nie urwało potrawy średniej jakości, albo takie syte albo faktycznie smaczne bo większość leżało w koszach,pochwalę służby komunalne bo te non stop chodziły i opróżniały zapełnione kosze.Pomimo drożyzny fajna impra . (2016-05-21 08:31)
    robroyrobroy
    +1
    ponieważ jest to impreza objazdowa,nie ma co liczyć na małe ceny,show zrobić i zarobić,przyjadą za rok i będzie to już "impreza kultowa!" (2016-05-21 09:00)
    medika_amedika_a
    +1
    jadłam " chińskie pierożki " , przemiła ekipa , fajnie podane danie , ciasto rewelacja a co do smaku gdyby nie kolendra ... impreza fajna , kolorowo , mieszanka aromatów i po liczbie przybyłych widać ,że oczekiwana Fajny pomysł (2016-05-21 10:30)
    DustanDustan
    -1
    Ceny z kosmosu. Żarcie... Hmmm, jak dla mnie poniżej najniższej średniej. Znam takiego jednego co serwuje takie jedzenie że się w głowie nie mieści... i stoi zwykle na 1-go maja...
    Nie polecam żadnej z tej (tanc)budy z placu kościuszki...
    Przyjechali tylko po to by zaliczyć imprezę i pouczić kasiorę.... a żarcie...
    bym rzekł że chce mi się rzyga.....ć.... (2016-05-21 23:28)
    dragon36dragon36
    -1
    a sanepid tam był bo chyba taka by była potrzeba, zapewniam że zaraz by zamknęli te budki . (2016-05-22 14:42)
    NastroNastro
    +1
    Ceny nie były wysokie. TYLKO MY MAŁO ZARABIAMY !!! Żarcie było 1-sza klasa!
    A zrzygać się można - na wszystkich narzekających, straszących sanepidem. Kto Wam kazał tam przyjść? Jedzcie sobie tanie i higienicznie robione kebaby i chińczyki. (2016-05-23 08:46)
    x2xx2x
    -3
    Otóż to. Bardzo fajne jedzenie, zresztą Food Trucki to już stały element wielu polskich miast. Bardzo fajnie, że zjechały się w jedno miejsce i można było spróbować wielu fajnych rzeczy. Burgery klasa! BBQ klasa, hot dogi i zapiekanki podobno też świetne ;)
    Malkontenci - zasuwajcie na 1-go Maja, tam na pewno wszystko jest zgodnie z sanepidem, burgery jak w NYC itd..... albo zostawcie parę groszy w jednym z dziesiątek kebabów.
    (2016-05-23 09:06)
    pierwsza_krewpierwsza_krew
    +1
    Oj tak, z tymi burgerami to prawda. Smakowite i nie odbiegają jakością i smakiem od robionych na wyspach. Mniam :) (2016-05-23 09:58)
    kacperskyykacperskyy
    +1
    ooo tak ... hamburgsy zajebioza.. :) ci co gadaja ze drogo .... ludziska nie liczcie na to ze dobrego hamburgsa dostaniesz za 7 zyli,,, albo jesz dobrze albo tanio nie? (2016-05-23 14:00)
    jarljarl
    0
    Burgery naprawdę były smaczne, innych potraw nie degustowałem.
    Jeżeli burger kosztuje od 20 zł to jest prawie na 100% świeże mielone mięso dobrej jakości (czasem usługodawca leci w kulki ale to da się wyczuć w smaku).
    Tanie burgery robione są resztek mięsa drobiowego, które jest oddzielane mechanicznie od kości ( z tego samego mięsa są robione karmy dla psów i kotów :) ) .
    (2016-05-23 20:48)
    jarljarl
    0
    Ogólnie jeżeli kupujecie przetworzone wyroby mięsne, to lepiej bierzcie te z górnej półki.
    Tanie wyroby typu burger, nuggetsy, parówki, krokiety, kotlety mielone itp. są wytwarzane z resztek mięs mechanicznie oddzielanych od kości. Mięsa takie zawierają zmielone fragmenty kości oraz tkanek chrzęstnych.
    Oprócz tego tanie przetworzone produkty mięsne zawierają wypełniacze ( czasem w wysokości 40%) .
    Wypełniacze te są mączką produkowaną najczęściej z warzyw strąkowych.
    Oprócz tego dodawane są barwniki, konserwanty i polepszacze smaku.

    Świadomość społeczeństwa na temat technologi produkcji żywności przetwarzanej jest na poziomie psa.
    Nie ważne co, ważne że micha pełna i smak dobry :)
    (2016-05-23 21:38)

    skomentuj ten artykuł

    e-Sochaczew.pl poleca filmy