Zajęcia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

/ 16 zdjęć
Zdjęcia i foto: Zajęcia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet Edukacja sochaczew
+11

Dnia 6 września uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z „Ogrodnika” rozpoczęli cykl szkoleń w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Ożarowie Mazowieckim. Na Warsztaty pojechało 10 uczniów z różnych klas.

Tematem pierwszego szkolenia była kuchnia włoska Pizza&Pasta. Uczniowie pod okiem wykwalifikowanego kucharza Karola Lisińskiego sporządzali tradycyjne potrawy kuchni włoskiej, m. in.: Prosciutto di Bufala, Spaghetti all’Amatriciana, Penne Carbonara, Lasagne, Gnocchi, Risotto Gamberi i klasyczną włoską pizzę. Szkolenie było przeprowadzone bardzo profesjonalnie, w świetnie wyposażonej kuchni z bogatym asortymentem surowców.

Zajęcia te przybliżyły naszym uczniom tradycje, historie i kulturę kuchni włoskiej.

 



0
Oceń
(0 głosów)

 

Opinie i komentarze użytkowników (0)

skomentuj ten artykuł

e-Sochaczew.pl poleca filmy